8 Haziran 2010 Salı

fırında bişeyler...








şimdi şöye oluyo;
kırmızı biber varya hani et gibi lezzeti olan, ondan al pazardan.
3 tanesi bizim işimizi görür.Sonra 1 tane sivri biber, 1 tane de samimiyetsiz ama renk katan cins olan çarliston biber.Bunları abicim az yağda kızart(çok az kızarsın ama sakın ölmesin biberler) biraz kekik,biraz kırmızı biber,tercihe göre karabiber ve zencefil,paranı varsa safranda eklenebilir.Ama dikkat tadı baskın olan baharatlar,yemeğin lezzetini ele geçirebilir.Kıvamlarını iyi ayarlamak gerek, onlar sadece yemeğe ekstra lezzet katmak içindir.
Hacım,tavuk da göğüs alanlara hastayım,ulan tatsız tutsuz be göğüs.Kuru ekmek ye daha mantıklı.Şöyle pirzolalık yerinden baget felan olursa lezzet oranı % 60 artar benden söylemesi.
Neyse başla doğramaya tavuğu ince olsun iyidir.Öyle at ayrı bir tavaya, yağa gerek yok kendi suyuyla kavrulur o,baktın yanıyo koyarsın biraz yağ.
Sonra,mantarların içine rendelenmiş kaşar koyalım.
Unutmadan 4-5 tane domates doğrayalım ince ince, köşede bir yerde dursun.
Geçelim fırın faslına.Fazla derin olmayan bir tepsinin tabanını alimünyum folyo ile kaplayalım.Sonra kaşarlanmış mantarlarımızı homojen bir şekilde tepsiye yerleştirilelim hacım.
Sırayla biberleri,tavuğu ve domatesi koyalım tepsiye.Tuz olayına girmedim,nerede ne zaman ne kadar atcağını bilmiyosan bu yemeği zaten yapamazsın.
Neyse tamamdır fırına at tepsiyi, 27 dakika da hazır.O arada ev arkadışın mı var sevgilin mi eşin mi her kim varsa ona da söyle pilav yapsın. Nazlanmaması içinde dersin " bebeyim sen pilavı çok iyi yapıyosun annemin ki gibi".
Yanında kırmızı şarap iyi gider.İstemiyosan narata veya kırmızı meyve sularını tercih edebilirsin.
Hadi görüşürüz afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder